Stammerlandweg 10
1109BR
AMSTERDAM
tel. 0294-489076

Het is een aangename dag op zater 21 okober, met zo'n 15 graden en wat bewolking werd sportpark Bob de Vries rond elf uur wakker en brak het zonnetje een beetje door. Beide elftallen, arbitrage en Geinburgia Media arriveerde en maakte zich klaar voor de wedstrijd. Een wedstrijd welke niet zomaar een wedstrijd is. Op papier is Olympia Haarlem Onder 23 eerste divisie en wij (Geinburgia) vierde divisie, een groot verschil waar een goed plan voor nodig is om het juiste resultaat te boeken of de schade te beperken.

Na de voorbereidingen en controles was het 12:30 dan eindelijk zover, de strijd om een plekje in de volgende ronde te bemachtigen in de KNVB beker. Een strijd waarin beide teams willen laten zien we de beste zijn, met een ontspannen sfeer rolde de bal. Al snel kwam de wedstrijd op gang en werd er een mooie sportieve strijd gevoerd, de bal werd aan beide kanten vervoverd en onder druk gezet. Het word door een vergissing in de 25ste minuut toch wel erg spannend, opendoel en een bal die voorbij onze doelman was gevlogen, als een rakket versnelde onze nummer 8 richting de doellijn om met een geweldige sliding de bal op een haartje uit het doel te houden waardoor de brilstand op het scorebord bleef.

In minuut 27 vond de nummer 11 van Olympia Haarlem het nodig om zijn emoties te uitten, hiervoor kreeg hij terecht zijn waarschuwing (geel) en wij kregen een vrije trap. Drie minuten later had de nummer 11 van Olympia dan alsnog het scorebord geopend en hadden we onze eerste tegendoelpunt. Wij lieten het er niet bij zitten en gaven gas bij met mooie acties in en rond de 16 meter van Olympia, helaas zonder succes maar dit gaf ons wel vleugels en goede moet/vertrouwen voor de tweedehelft.

Vier minuten na de theepauze was het de nummer 9 van Olympia dat het scorebord verder omhoog liet gaan. Je zou de vraag kunnen stellen, weet Geinburgia hier een antwoord op? Die vraag werd na de wissel van onze #17 voor #11 in de 49ste minuut wel duidelijk. Met een parchtig schot op doel in de 59ste minuut was door onze 14 het scorebord op 1-2 gekomen. En daarmee komt het antwoord op de vraag of wij een antwoord hadden.

Tot de 66ste minuut leek er nog hoop te zijn, helaas was er een vergissing waar Olympia van profiteerde in de 66ste minuut met doelpuntmaker #10. In de 69ste minuut wist de nummer #9 uit te breken en te scoren, alleen werd deze doelpunt door de arbitrage terug gefloten wegens buitenspel en bleef de schade op 1-3. In de 71ste minuut wist de nummer #14 van Olympia het scorebord met 1-4 op slot te zetten.

Er is voor ons nog een hoop werk aan de winkel, maar we weten wel wat voetballen is, er is progressie en een grote wil om beter te worden. In vergelijking met FC Lisse waar we recent tegen gespeeld hebben is dit een betere resultaat. We hebben dankzij Olympia Haarlem weer mooie ontwikkelpunten gekregen waar we met zijn alle aan moeten werken zodat we steeds een beetje beter worden.

Wij willen naast Olympia Haarlem ook bondscheidsrechter Serge ontzettend bedanken, het was een mooie strijd die goed in balans werd gehouden door een neutrale official. Voor beide elftallen is dit zo'n verademing dat je geen zorgen hoeft te maken over de arbitrage, helaas kan je niet alles mee hebben.