Geinburgia Vrouwen 18+ - S.V. Geinburgia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Geinburgia Vrouwen 18+

Spelregels

 

Belangrijkste spelregels op een rijtje!

Geinburgia-Amsterdam.jpg
Link naar spelregels KNVB: Klik hier! 
Vrouwen 18+ 2022/23

Informatie

7x7 voetbal is voor velen de perfecte voetbalvorm: voor speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen, voor speelsters die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en op zoek zijn naar een extra speelmoment, of teams die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen. Waarom? Lees de voordelen hieronder.

Omdat de KNVB 7x7 voetbal in drie vormen aanbiedt, zit er altijd een geschikte variant tussen; een reeks van minimaal vier wedstrijden in het voor- of najaar en een vaste competitie.

7X7 VOOR- EN NAJAARSREEKS

Deze voetbalvorm kent een reeks van minimaal vier speelrondes op vrijdagen (of op verzoek in het weekend) in het voorjaar (februari tot en met april) en/of najaar (september tot en met november). Elke vereniging is tijdens de reeks (minimaal) eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule.

Het uitgangspunt van deze opzet is om te zorgen voor een regionale indeling om zodoende de reisafstanden te beperken. Omdat het aantal speelmomenten beperkt is, is de reeks ideaal voor speelsters die voetbal lastig kwijt kunnen in hun drukke agenda, maar ook voor speelsters die op zoek zijn naar een extra speelmoment naast het reguliere voetbal.

De 7x7 voorjaar-en najaarssreeks wordt aangeboden voor twee leeftijdscategorieën, te weten: 18+ en 30+.

7X7 COMPETITIE

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Elke week hopen op meer dan elf spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Speciaal voor deze teams is het 7x7 voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm.

Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal even oud zijn. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

VOORDELEN VAN 7X7 VOETBAL
  • AantalOmdat je 7 tegen 7 speelt heb je minder speelsters nodig.
  • Leeftijd7x7 voetbal speel je recreatief; gezelligheid staat voorop en je kunt zelf kiezen of je met en tegen leeftijdsgenoten speelt of niet
  • WedstrijdenJe bepaalt zelf hoe vaak je speelt; iedere week in een vaste competitie of een paar keer per jaar op een doordeweekse avond
  • Minder blessures Verminder blessures; 7x7 voetbal speel je op een half veld en slidings zijn niet toegestaan
Lees originele artikel

Aantal spelers
Geinburgia-spelers.jpg
Leeftijd
Geinburgia-Leeftijd.jpg
Veldafmeting
Geinburgia-Veldafmeting.jpg
Doelformaat
Geinburgia-Doelfromaat.jpg

Strafschop
Geinburgia-Balformaat.jpg
Uitbal
Geinburgia-Doelverdediger.jpg
 
Speeltijd
Geinburgia-Speeltijd.jpg
 
Hoekschop
Geinburgia-Hoekschop.jpg
Spelbegin
Geinburgia-Strafschop.jpg
Buitenspel
Geinburgia-Coach.jpg
Slidings
Geinburgia-Ouders.jpg
 

Wedstrijdleider
Geinburgia-Official.jpg
 
Voor en na wedstrijd
Geinburgia-Sportiviteit.jpg
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!