• GB zondag 1 pakt 1e periode

  De eerste wedstrijd na de winterstop was thuis tegen Kismet. Deze wedstrijd werd moeizaam met
  2-1 gewonnen. Vervolgens moesten we uit bij Heemstede en dit werd een waar spektakelstuk. In de rust stonden we met 3-1 achter en daar was niets op af te dingen (we laten het lopen). In de 2e helft weten we de de achterstand om te buigen naar een 4-3 voorsprong (we pakken het terug) maar uiteindelijk wordt het door een penalty voor Heemstede 4-4 (we geven het weg). Hoogtepunt:
  de 4-3 door Geoffrey, een mooi strak schot in de kruising. Dieptepunt: de ongelukkige handsbal van Paul in de slotfase van de wedstrijd en dus de penalty voor Heemstede. De derde wedstrijd was thuis tegen JSV Nieuwegein. De kansen waren voor ons, de einduitslag helaas 0-0 met een heersende Martijn op doel. Vervolgens de uitwedstrijd bij CTO. In de 1e helft komt GB goed uit de startblokken. Met doelpunten van Paul en Geoffrey staan we met de rust 2-0 voor. Dit hadden er wel meer moeten zijn en in de 2e helft breekt dit ons op omdat CTO langszij weet te komen (2-2). Het slotakkoord is gelukkig voor GB waarbij Geoffrey nog 2x beheerst weet te scoren en we de overwinning in “De Avonden” nog hebben gevierd tot in de late uurtjes, althans Jaap en ik die s'nachts op de fiets nog langs de Stammerdijk Driemond terug hebben weten te vinden met een aantal 'achterlichtjes' op.

  Dan de inhaalwedstrijd en kraker uit bij Geel-Wit uit Haarlem. Vanwege heftige sneeuwval vorig jaar werd deze afgelast, al was het deze zondag niet minder koud. Het belang van deze wedstrijd was groot i.v.m. 1e periode, nr.1 tegen nr.2 en behoud van de koppositie. Geel Wit start agressief en hanteert de lange bal op de snelle spitsen. Hoessein weet in het begin met katachtige reddingen het doel schoon te houden maar het mocht niet baten. In de rust staan we met 3-0 achter en ondanks dat GB meer voetbalt is dit een behoorlijke tegenvaller. Er is echter geen paniek in de rust en het vertrouwen dat we nog wel gaan scoren overheerst. Good old Martijn komt in de 2e helft de verdediging versterken en dat betaalt zich uit. Gaandeweg krijgt GB grip op de wedstrijd en onze voorhoede laat zich zien. Het zijn Mario, Elis en Geoffrey die het Geel Wit publiek stil weten te krijgen en de stand weten terug te brengen tot 3-3. Als Elis dan ook nog met een bekeken schot met links de 4-3 weet aan te tekenen gaat het publiek zich roeren. Onder druk van het publiek krijgt Geel Wit een onterechte penalty en deze wordt benut (4-4). De scheids fluit af, maar de 1e periode is voor GB en dat hebben we uitbundig gevierd in de kantine. Ook mooi om te zien is dat het GB publiek ons ook komt steunen bij de uitwedstrijden.

  Terugkomen uit achterstand geeft aan dat de ploeg over een enorme veerkracht beschikt en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. We zijn nog steeds koploper en op zich is dat al een prestatie. Blijf elkaar steunen in de komende wedstrijden dan komt het goed. Volgende week thuis tegen KVVA ben ik er weer bij!
  Ronaldo.