• Seizoenstart GB1 Zondag 2017/2018

    Vorig jaar zijn we in de middenmoot geëindigd in de 5e klasse (6e plaats) en stond de voorbereiding weer op het programma. Naast de trainingen en de befaamde poldersportdag in de Kwakel zijn er 2 oefenwedstrijden afgewerkt. Beide (tegen Buiksloot en D.R.C.) werden gewonnen en dit waren ploegen uit de andere 5e klasse. Daarna dus tijd voor het echte werk! Allereerst tegen 2 voor ons onbekende ploegen, Heemstede (thuis) en Nieuw Sloten (uit). Deze werden winnend afgesloten met 5-2 en 5-3.
    Een beter begin als vorig jaar met deze doelpuntrijke wedstrijden. Bob (2x) in de 1e wedstrijd en Geoffrey (3x) in de 2e wedstrijd. Aangevuld met doelpunten van Jordy (kopbal!),Mario, Elis en volgens mij Marcel en Ricardo. De volgende wedstrijd was thuis tegen CTO, al jarenlang een vaste tegenstander. Het werd een tumultueuze wedstrijd met van onze kant veel gemiste kansen, 2 ten onrechte afgekeurde doelpunten van Mario wegens buitenspel maar halverwege de 2e helft wel een voorsprong van 3-1. Uitspelen dus zou je zeggen. Binnen 10 minuten kantelde de wedstrijd echter en stond het ineens 3-4. Door een verdedigende inschattingsfout, een onnodige penalty en een slippertje van Sjors, moesten we nog vol aan de bak. Het mocht niet baten, einduitslag 3-4 (doelpunten van Geoffrey (vrije trap en schot in de verre hoek), Bob (fout in de verdediging afgestraft). De 4e wedstrijd uit tegen JSV Nieuwegein werd uiteindelijk voor ons (na bloed, zweet en tranen) toch een overwinning. De 1e helft waren er blessures voor Sjors (voet) en Remco (enkel) die gelukkig nog konden worden vervangen door Hoessein, Roland en later Gilio. Met de rust was het 1-1 door een kopbal van Geoffrey bij de eerste paal uit een voorzet van Ricardo. Daarna een tegendoelpunt van JSV. De 2e helft was rommelig maar Elis kon een kwartier voor tijd de 2-1 binnen schieten in de verre hoek. Daarna werd onze trainer nog weggestuurd, de wedstrijd even gestaakt door de scheidsrechter, maar uiteindelijk de overwinning toch voor ons op deze zonnige zondag met 25 graden Celsius. Dit hadden we even nodig en onder het genot van een koud biertje werd de dag voldaan afgesloten. We zijn nu gedeeld koploper met KVVA met een wedstrijd meer gespeeld. Komende zondag zijn we vrij. We liggen op koers (vorig jaar 3 punten en nu 9) en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd thuis tegen Nautilus.
    Ronaldo.