• Kunstgras

    Naar aanleiding van de uitzending van Nova Zembla van afgelopen woensdag zijn er vanuit Geinburgia een tweetal mails verstuurd. Eén mail naar de Gemeente Amsterdam met het verzoek om zo spoedig mogelijk de rubber korrels te vervangen. Het antwoord van de Gemeente is dat deze uitzending geen verandering brengt in hun visie over sporten op rubbergranulaat en op korte termijn dus geen vervanging gaat plaatsvinden.
    De tweede mail die vanuit Geinburgia gestuurd is, was naar de KNVB met het verzoek om ons te helpen om bij uit-wedstrijden onze elftallen op gras te laten spelen. Het antwoord van de KNVB was dat wij dat zelf met tegenstanders moeten regelen en dat er soms niet kan worden uitgeweken naar gras, simpel, omdat sommige tegenstanders alleen maar kunstgras hebben. Ook de KNVB blijft bij het standpunt dat, ondanks de uitzending van Nova Zembla, volgens het RIVM bij het spelen op kunstgras met rubbergranulaat het schadelijk effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is.
    De jeugdafdeling van Geinburgia zal zoveel mogelijk op gras blijven trainen en haar best doen om zoveel mogelijk thuis op gras te voetballen voor de jeugdelftallen. Over de uit-wedstrijden gaan wij ons komende week met leiders en trainers beraden hoe (of ?) we dat kunnen oplossen.
    Jaap de Groot