• D2 en D1 kampioen op Chris Blüm toernooi

    Onlangs was er een bijeenkomst over de toekomst van Geinburgia. Afgaande op de prestaties van de D1 en de D2 op het Chris Blüm toernooi bij FC Weesp op zaterdag 21 mei, moet dat toch wel snor zitten. Beide teams werden daar met uitstekend voetbal ongeslagen kampioen.
    Door een groot aantal afmeldingen werd de D2 aangevuld met Casper, Amir, Igor en David uit de E1 en Tristan uit de F1. En dit vijftal zette nog eens een prestatie op zichzelf neer. Deze toppers deden namelijk voor niemand onder en draaiden moeiteloos in de D2 mee. En dat is mede de verdienste van de D2 spelers. Zij hebben deze jongens direct volledig opgenomen, uitstekend en op een positieve manier gecoached en hen laten meevoetballen als volwaardige teamgenoten. En misschien nog wel meer dan op hun voetballende prestatie mag de D2 daar enorm trots op zijn, want dat getuigt van grote klasse.
    Vaak vragen spelers mij na een wedstrijd wie de ‘man of the match’ was. Mijn standaard reactie is dat het er niet toe doet wie ik het best vond, maar dat het om de teamprestatie gaat. En hoewel ook dit kampioenschap volledig een teamprestatie was, wil ik toch een keer een uitzondering maken. En sorry heren, voel je niet beledigd, ik vond werkelijk iedereen geweldig zaterdag, maar het wordt geen ‘man of the match’ maar een ‘woman of the match’. Het hele seizoen al hoor ik uit de dug-out van de tegenstander “dat meisje is goed zeg!”, en dan weet Marina het zaterdag te presteren om daar ook nog eens boven uit te stijgen. Misschien een tikje egoïstisch van mij, maar ik hoop dat de scouts van de Ajax vrouwen haar nog niet in het vizier hebben, want ik zie Marina volgend seizoen nog graag bij GB vlammen.

    Beide Abdullah’s, Axel, Rich, Romulo, Pratthy, Jay, Marina, Igor, David, Amir, Tristan en Casper nogmaals een heel groot compliment voor dit dikverdiende kampioenschap!!!

    Peter