• Zaterdag, 13 Juli. Terwijl de leden genieten van hun vakantie verzamelen om 10 uur 4 (Pim, Jaap, Peter, Ron en Ronald) bestuursleden en een leider van de selectie zich bij het ballenhok van Geinburgia. (Ok, nummer 5 was een half uur te laat) De taak voor handen is het oppompen van alle ballen en orde scheppen in het ballenhok.

  Alle containers, zakken en kasten worden geleegd en de ballen geïnspecteerd op en van lucht voorzien. Met meer dan 200 ballen geen geringe taak die even wordt onderbroken om koffie te drinken met het meegebrachte gebak.

  Het klusje neemt ruim 3 uur in beslag, menig bal wordt al ten grave gedragen, 6 zakken met trainingshesjes worden op kleur gesorteerd, Pionnen en hoedjes opgeruimd op soort en kleur, ballenzakken en waterflessen op een aparte plaats opgeborgen en tot slot gaat de bezem door het hok. Na deze 3 uur ziet het er al weer beter uit. De volgende klus kan opgepakt worden. Dat betreft de kleding in het washok. Met de komst van het nieuwe tenue wordt er kritisch gekeken naar wat we op de plank hebben liggen als reserve.

  Alle blauwe shirts worden in vuilniszakken opgeslagen, incomplete sets ook waarmee de buit uiteindelijk 5 vuilniszakken groot is.
  Deze kleding zal door een selectie speler meegenomen worden naar Ghana voor een liefdadigheid organisatie. De betreffende speler heeft aangegeven hierover straks iets op de website te schrijven. Zo spelen er straks in Ghana meerdere spelers in het blauw van Geinburgia.
  Tot slot worden de netten nog even uit de doelen gehaald want de plaatselijke jeugd vind het nodig om hier baldadig mee om te springen.

  Twee weken later, 27 juli, nu om 10:30 staan dezelfde 5 heren weer bij Geinburgia. De ballen worden over de verschillende teams verdeeld samen met de hesjes en hoedjes. Ieder team of leeftijdsklasse heeft zijn eigen container met spullen. Als nog zijn er weer wat ballen afgeschreven maar de boel ziet er nu netjes en verzorgd uit.

  Wij hopen dat de heren trainers, leiders en leden het netjes houden. De containers worden voorzien van sloten zodat alleen de betrokkenen gebruik kunnen maken van de voor hun beschikbaar gestelde materialen. Als iedereen zich hier aan houdt da scheelt dat volgend jaar een hoop werk. (een kleine 40 uur is er aan besteed)

  Laat het seizoen maar beginnen.