1034ZK
AMSTERDAM
tel. 020-6316433

Donderdag was het een training op een ander niveau... na een recente oefenduel tegen VVC en uitstekende prestaties in de competitie is het tijd om een level up te gaan en weer een nieuwe uitdaging uit te gaan. Een uitdaging waarin de jonge talenten zichzelf  kunnen ontwikkelen en waar een tactische training met serieuze weerstand een feit is!

Waar afgelopen weekend thuis 3-2 overwinning werd geclaimd tegen Nieuw Sloten werd uit 0-4 winst geclaimd bij BVC Bloemendaal! Twee wedstrijden waar resultaat telt, waar de eerste wedstijd vroeg was, en veel strijd nodig was om de winst veilig te stellen, werd de tweede wedstrijd op save gespeelt en hebben we 2x 3 punten veilig weten te stellen.

Het was koud en winters/herfst weer op de donderdag avond op sportpark Buiksloterbanne. Maar het stoom was snel zichtbaar van de velden toen de Onder 23 het speelveld betreede en zich warmdraaide voor de wedstrijd.

Om 20:30 was het eindelijk zover, na een klein kwartiertje was de wedstrijd gelijk geopend met een geweldige openingstreffer in de 14de minuut van #10. De spanning steeg en de Voleweijckers bereide een antwoord voor dat 7 minuten nodig had om de gelijkmaker te maken. Met 1-1 op het score bord werd het in de 39ste minuut door weer onze #10 de voorsprong veilig gesteld. 1-2, vlak voor rust was het nog even spannend na een overtreding in de 16m. Penalty?

Nee het was een indirecte vrijetrap ๐Ÿ˜ฎ‍๐Ÿ’จ, maar toch werd het heel druk en spannend in ons eigen 16 meter. Met een muurtje op 9 meter was ons verdedigerslinie zo sterk dat het schot van de Voleweijkers gelijk ongevaarlijk was gemaakt en een counter volgde met in de 46 ste minuut door #20 het 3de doelpunt. Een heerlijke eerste helft, en dit smaakt naar meer.

Terwijl de Voleweijkers haar wonden likt krijkgt Geinburgia nog een peptalk om de uitstekende prestaties te voortzetten. Na de thee duurde het slechts 5 minuten om de Voleweijkers de das om te doen door nummer 14. Het ging wat heen en weer met veel ballen die naast het doel eindigden en de energiemeter liep wat af. Het was onze 12 die in de slotfase (81ste minuut) het toetje heeft uitgedeeld en de maximale punten heeft veilig gesteld. 1-5 en de 3 punten voor Geinburgia.

Een geweldige prestatie met een eerste ervaring in de 3de divisie! Afgelopen weekend is helaas onze ontmoeting met Velsen thuis afgelast in verband met het winterse weer, maar dinsdag komt ASV '65 bij ons op bezoek en zaterdag gaan wij op bezoek bij Velsen thuis in Driehuis.

Presteren doe je met zijn alle, jong Geinburgia is enthousiast, ambitieus en leergierig! Durf jij het op te nemen tegen Jong Geinburgia? Daag ons uit en wie weet spelen we binnenkort tegen jouw elftal!